Sunday, May 13, 2012

Si Tua update blog dia

nenek si bongkok 3 siang malam asyik berjaga mencari cucu di mana ada nenek ku kawen dengan anak raja..
cucu2 xdapat lari nenek TUA banyak sakti......
ok dah stakat tu ja ingat...
teringat nenek di kampung yang suka tidoq lewat bercerita ..cerita sampai cucu lena..masa kecik boleh la lena kroh2 tunggang tebalik..
Dah besaq..ok saya memang still tidoq dengan tok walaupun dh masuk U..Kat mana tadi...??

Ok bila dah besaq kalau tertidoq sikit ja akan bangun juga untuk dengar tok bercerita walaupun benda dia cerita tu dah 4,5 ,6 kali dah dengaq..tak apa dengar jaa..

Tok in Kedah , opah in perak nogori ka ap,granny kat negara omputih joo...

Semakin tua nenek2 ni mereka kesunyian..cucuu la tempat mereka senangkan hati...Tok saya cute!!Suka bancoh milo n peneman setia malam2 bila nak online.


Kan dah kata tok saya comey..xmaw caya..


saya masih ada 2tok..

Sememangnya nenek tua saya xdak laa blog untuk update..

Kalau tok ada tak tau la misti banyak crita..sat2 pi rumah makngah menjahit sambil bagi makan kucing,rumah maknjang mkan ikan goreng ,sotong suma seafood laahh,rumah maaksu fuyoo jalan2 tengok KLCC n shopping mydinn,rumah pakcik main dengan cucu paling ganas..


I remember when i was small...My dad treat me very well..As my mom did busy with her studies..My dad lend his time to pamper n give me what i want..I even seriously not hesitate  to ask him so many thing..I don't know how many teddy bear I had at that time but i still ask for it..He let me bought one cute bear cream color..I cried every morning because I was too lazy to wake up in the wee hours of the morning my mom just ignore me she don't like me crying,she did for reason but my dad carried me for shower...He drove me to my kindergarten in bangsar..It still vividly in mind my dad carried me in his both arm to cross the fence near there i guess...Even when i was about age of 6 he still send me to the other kindergarten in Shah Alam near his office.Sometime my mum..I always be the first to reach there..

1 week before my birthday, I will definitely went to bakery shop to choose my own design of the cake.kids like me love that..I had a great party mostly at home every year..I never miss it until Im about 16yearsold..
They always there for me..I love their present more than others...It kind of special to me..I played games n unwrapped the present..The best moment that I never thought that i will lost when i get older..I was thrilled n overjoyed with everything..

n Today 12nd of May 2012 I celebrate my birthday without them..

waiting for their call the next morning..wait n wait n wait..But still none of it..no1 call me..

Emotion sometime run down through me..

Text her and ask why she did not call me like everyday she always did..She reply my whatapps saying that she is tired n need some rest...I certainly understand what she is going through every work day n of course she should have some rest on saturday n sunday..

Around 2 I was ready to set up for my picnic with friends here...Waiting other friend to bring food n all the stuff..



We enjoyed ourselves eating the crabstick beef chicken  n etc...I went to the bend of the lake to talk to my mum..I merely borrowed phone from my friends..When we were talking she couldn't hear what i was trying to say but it was not the total block of our conversation...We talk like a few minutes then That's it...i don't know if she know how much I miss her..really2 miss her..
I haven't talk to my dad..It has been like one week i never really have long conversation like we did before..
Then I just sat there silently stunned n have no idea what I was thinking at that moment..contemplate the moment when me n her..She cuddled me when i cried even she don't really like it..She taught me to b strong..Kiss my head before sleep..the one being excited for my birthday..
My tears started to crawl then streamed down my cheek..Can't believe this is the first time I was celebrating my birthday without them..Can't see their face their smile their present...n all what they used to prepare for me..none of them..All in its own..

Few minutes then my friend came n cheer me up..Asking "why my dear u miss ur mum,it s okay..
n I smile indulgently even in my heart..How could she be so strong than I do?Why still I cry when I know someone that I love it just not there but for sure it will be with me somehow just not that time?She smile she had it all through n the reality is she never gonna meet her mum again..I should be grateful..My tears seem to cool down n dry up...We talked n chitchat there..The lake was so calm n peaceful..So emotional place..

Listening someone played guitar behind me..The song i loved..for short while...
I turned n saw a small cute cake with strawberry n raspberry on top + blueberry...I smile n looked at all of them...my friends already build dam in her eyes,the tears gonna burst at anytime..i hugged her n whispered my thank n all things they did for me...

They are family for me here..We played joke,bullying,support,caring n loving each other...I will never forget that...Alhamdulillah Im happy today...tuu la sampai sekarang xleh tido..aiyaaaa!!!











And at last i enjoy my day..my birthday my Moscow Family..Love them..

video



Sunday, April 15, 2012

#ksjkmcijorej

Last week I have started my psychology class..It went pretty well n I have given a task to present about anything related to psychology...So apa lagiikkk..guuugurlll ler...Most of them are about disorder n phobia.n I noticed that
some people might not realise that they or people around them r having these disorder n phobia-tic...jeng jeng jeng.......

seriously...it make me wonder if i had has that one or two of the disorder...something that u do everyday where u thought it could be a habit but it can be a disorder in u!!!Try to do your soul searching...that's why it is important for everyone to learn psychology...not only trying to understand n adapt with other people but also yourself..

n frankly say I don't know if  I m the only one whose having the problem of my own behaviour or act...I have try to change but it is so hard for me..It is not to say that thing is a negative thing..but it actually to get a better life..I know i can that 's why i never give up..If I rise my both hand to the air now i will not ever touch my total confidence for the rest of my life..My life would be gross , antisocial maybe..

Take a time n think what r the thing that had brought you down..whatr the thing that u feel unsolved...

n I feel grateful to have my friend my bestfriend who love psychology..Usually while in class I could not pay the worth attention n my mind wandering somewhere else n start to draw..She took my drawing n read my mind through it..

n b4 i end actually this is not something that i want to tell...Waaaaaaaaaaa kenapa aku melalot niiiiiiiiiiii.....
Daaa love yeahhhhh.....Assalammualaikum....

Saturday, March 10, 2012

Winter still with me...

Hi everyone.Salam Sejahtera Malaysia miss u alot..
Privet Moscow friend here..oh well yeah.......
Ok permulaannya seperti mahu speakAng bahasa inggeris..Tapi ye lahh..Kalau orang yang x expert cam saya ni..
saya sendiri xfeel nak cerita n all..
Memang dah type all in english but then half way padaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmm..
tekaaaaaaaaaaaaaaan cm tu la masa padam tadi..
Dan secara jujurnya setelah lama meninggalkan blog ni n tak baca pon previous post merapu xtau laa kan bahasa melayu saya tak tahu la kenapa juga semakin hancosss..
  
Walhalnya setiap hari setiap saat setiap percakapannya kebanyakkannya bahasa melayu..
KECUALI kalau ada kelas Latin n Russian language memang la bahasa tu kome cakap..(perak tetiba)
Nasib tak terkeluar kelantan ,Kedah pon dh lama chek tak cakap..

Aduh tak la lupa..tapi yelahhh...bercampur ngan orang pelbagai pelusok Malaysia..
Terpaksa la den cakap common malay..gue ckap Kyell..u know!!

Winter masih lagi sayang nak tinggal negara Russiaa..Saljinya tinggi sehingga ke betis ke peha pon boleh kalau benam kaki kat dalam lagi..
n frankly speaking this is my first time..





So first time tu cam beragak excitednyaa...
Waaaa..tengok kepingan2 snow jatuh pon agak cam batak sikit..
Camm weh tengok ni nipis gilaa..memang corak dya cm tu laa..




SubhanaAllah cantikkan!!bayangkan dia jatuh banyak sampai bertimbun2 dh boleh buat bukit gunung pon boleh..
Saya pun tak tahu bila la winter ni nak habis sebab terlampau sejuk..
pernah sekali temp suddenly dropped to -30 dgree celcius..
Kalau tak -ve tu kira cukup rahmat laa..

Dan berlakulah inciden jatuh sana tergolek sana tergolek sini disebabkan lantai yang licin..
kena pandai2 ar control..setakat ni belum experince lagi la..
mostly kalau kawan jatuh kitorg ketawa je..

Haaa n winter start since november last year if im not mistaken sampai sekarang..
n ni ap yg saya buat..
lets the pict n video tell yeah the story morry naik lorryy..
basically I start with outdoor..

I don't know if this my first time















video

This is my physical class..Belajar cara nak skate dengan betul..Ski pon ada..but then belom buat lagi maybe next week..
If u see memang nampak panas ada matahari tapi tangan dah freeze..

Beside that 

Sushi bersama DivA Malaysia n duta sushi..
Ms sushibuu..
She ate sushi n I ate dessert..



Sushi again..Shaz 20th birthday celebration..
with my groupmate..






We went shopping!!
for winter sale..i tot dah habis..
tapi ad lagi..
haaa..
dapat la bli 2 items..
cukup la..
but then saya beli lagi...
hopefully cukup for next seasons..


seperti suka pada kasut ni..'
nampak cool tapi xbeli pong!!
tengok jerr...





There is rose for me..
thanx my bestbest friend..
love her so much..
unexpected
special for all women..
im not yet a women..
tp saya perempuan layak la saya..
HAPPY INTERNATIONAL WOMEN'S DAY
8th of march 2012..
flowers selling everywhere...
sorry xcukup pic nk tell story..



n Not to miss i did celebrate Chinese New Year with some hostelmate..
We bought pot luck..n eat together,,
n yee sang also...
such an awesome feeling even this is not my first time..
kecil2an je la tapi..


n n n n n whatelse...xada kot tu je..
mengharap kedatangan spring..
selamat berjumpa lagi..
daaaa..
selamat tinggal!!

Wednesday, January 4, 2012

KL I MISS U!!

Tetiba hati ni terasa sunyi..Mungkin terlalu rindu untuk bercakap dengan famili..I had call them this morning..but for a few minutes..Tak puas rasanya..Dalam kebosanan ni,buka la balik gamba2 masa dekat KL..Tak tau kenapa..Rindu KL yg teramat sgat..One and half years ,i have been living there give lots of memories..
KL , RUMAH , MOSCOW..

Paling xbole lupa..
Hidup kat KL sangat hectic..Tapi selama saya berjalan sendirian d KL.Tak pernah rasanya perkara buruk berlaku pada diri ni..
Pernah sekali antara perkara tak boleh lupa..
Disebabkan kontrak rumah sewa dah habis saya pun duk la kat rumah maksu..
Jadi lepas habis kelas call maksu tanya la kat mana dia bleh fetch..
mna2 sama ada near her office in KLCC or ktm serdang..

Kalo dfikir balik dekat klcc je..
Nak naik ktm leceh la plak ann
turun je kat KLCC dengar instruction mksu kat mna ap suma..
Tah macam mna bengong sangat diri ni..
xtau jalan..
Masa ni jugak bateri phone nak habis,,..
public phone dalam mall..
kalo call kat sana xnmpak maksu..

Alhamdulillah nasib baik ada simpan no phone maksu dalam buku..
Dengan tanpa segan bin silu..
pinjam phone kat pakcik melayu tepi jalan
At first pakcik tu la cakap ngan maksu pastu saya plak..
pegi la cari xjumpa jgk..

dah dekat sejam dekat ctu..
mana maksu nih!!
Jalan dah sampai cerok mna tah..

Nak kna pinjam phone lagi..
Minta kat Chinese guy dia sebenarnya rushing nk ke pergi bank..tapi dia bagi jugak la..
atas rasa prihatin..
akhirnya...maksu buat uturn,..
lepas sejam lbeh akhirnya jumpa jugak.

kesian maksu dah la penat keje..
lepas drpd tu dah tau dah!
hee :P

sebab tu kalo maksu datang lambat tak komplain pon..
lambat pun lambat la asalkan ada org nk ambil..

ok tu ja..apa tujuan pon xtau..
nak sambung study russian languague..
ahaha.tapi bila org russian cakap tarak faham maa..
  

Monday, January 2, 2012

New Year Eve!!

SubhanaAllah lama aku xupdate blog..letih sama..rutin harian macam biasa..Pergi klas pagi malam baru balik..then trus tertidur..Bangun solat tahajud sikit continue dengan Facebook,Twitter,Utube then baru buka buku study..hee :p

Orang lain dah silent tidur aku keseorangan berjaga..Masa kat Malaysia agak seram la kalau bangun tengah2 pagi buta kan..Tapi kat sini cool je..
Memandangkan dapat holiday seminggu aku ambil peluang ni untuk share cerita.

"Sejuknya.Suhu makin menurun ka?Berapa lama lagi nih?Baru pukul 10.15 dude..my god..tahan2.." merungut la aku sensorang , tak ada yang nak melayan.Sebab semua orang tengah asa benda yang sama.

"Sini tak ada cotton candy ke?air ke?makanan apa2 ke aku lapar la..Lambat lgi nih.." yang berbunyi kelaparan tu bestfriend aku  FOOd n EAT really familiar wif her.

"Seriously can we just go back?" rakan yang xsihat dah bosan menunggu..

Tuu la!!Kami terlalu excited sangat nak celebrate new year.Tempat baru plak misti la nak rasa pengalaman baru kan..
So here we go..Semua benda nih kitorg dah plan dari awal lagi..

We set off from hostel at 8..The guys hadn't eat yet so we had a pit stop n all makan dulu barru gerak..

Masa kitorg naik train banyak seat kosong.n ada beberapa orang yang kami lihat tak menang tangan pegang plastic beg yang bleh nampak la ada air n bbagai..

Diorang ni misti nak berparti kat rumah je..

Turun dari train pun tak nampak macam ramai orang pun.Its like normal like everyday..Sampai je kat sana laluan yang slalu kitorg lalu tak leh masok.So tak apa la guna jalan lain..

Haa dah guna jalan lain baru la rasa bersesak n berasak2..

As we walked further then we realize got lot of track..

Setiap kawasan ditutup..Tentera dah memagari kawasan..Tentera tu jadik pagar..serius!!

Jalan nak masok tu ad spot check ..

Bukan cam kat sekolah tu..

Its like we check in our carry bag kat airport tu..

kita letak barang kat tepi n pintu dya akan detect badan kita..

takot ada bawa weapon , arak & etc..

Air mineral kwan saya pon diorg bau dulu..



Jalan lagi ada spotcheck kali kedua plak dehh..
Then masok la dlam tu excited still ada gi..
tgok xramai sgat org..
Mau taknya baru pkul 9.30
ahak...
countdown pkul berapa??
Tuu la aku yang mengada2 nih pon dah start merungut cm budak2..
Tangan yang berbogel ni i mean gloveless ni pon dh half frostbite..
Plus tak ada booth jual makanan or air macam Malaysia.
"jaga kebersihan la kot"
n bosan memang xada apa2..

Dalam tengah berdiri clueless n blur berabis xtau nak buat apa..
Tetiba aku didatangi seorang russian guy(kalo hensem xpa la)
dya ckap apatah aku tak berapa faham ..so aku pon iya kan la..
sebab ingatkan dia nak suh aku tlong ambil gambar dia..
RUPA2NYA dia nak ambil video aku dengan kawan aku,..
n the best part is aku ingatkan sekejap jer..
lepas tu dya nak ambil video dengan aku..
suruh ambil gamba dengan dia lagi..
aku memang tak tau cam mna nak mengelak..
then dia tunjuk gambar2 dia..tengok je la..
lama plak tu..kawan aku cuak je tgok muka aku,..
then dia nak lagi ambil gambar dengan aku..
n finally dya suruh aku ambil gmba dia dengan kwan aku semua,,.
n nak balik dh ni nak salam ngn aku puloik..
aku bagi lengan je la..
tangan kat dalam baju menahan sejuk.

Kawan2 aku ketawa je..
kitorg pon continue jalan..

Ada seorang kawan kitorang ni nak datang jugak otw la katanya
Tapi couple minutes after dia call balik cakap dia tak boleh keluar dari train..
Pintu train tak terbuka..
Jadi kawan kitorg tu pon had no choice, balik..

Kira memang diorang limit la orang masuk..

Pelik la..Kat sini xmeriah biasa je..
tak ada konsert cam Malaysia..
Tak ada makanan..
Tapi ada santa!!
loceng dya bunyi cm loceng icecream jer..



my bff..i heart u girls..muah2..



Ahakkk..
Aku mana pergi celebrate new year kat Malaysia..
Memang aku xpernah celebrate pon..
Ni 1st time..
Selalunya masa kat KL firework tu boleh nampak dari apartment






Selepas merapu bersembang bagi membazir masa..
Akhirnya..5minit gi jaa..






credit to eisya..my bestfriend..memandangkan camera xada..
haaa..dia nak bunyi dah!!


countdown..
Firework..


Wuuuu...kami ingatkan firework mai dari jam...


excited kami tadi menjadi hambar..
kerana fireworknya seciput jaa..
lepas 5min abes dh bunga api...

tapi kitorg hanya ketawa...
balik dengan harapan pintu hostel masih terbuka untuk kami...
Selalunya pintu tuh tutup kul 1..
kami sampai 1lbeh..

Perjalanan keluar tu baru la ada konsert berbagai..
Maksudnya pertunjukkan firework tu untuk semua..
Famili n kawan2..
N pada remaja2 yg nk bumba bersuka ria bleh la p konsert joget2 tuu..

Kami sudah semistinya pulang..
n apa aku lihat kat sini..
suasana tak sama seperti malaysia..
kita tak akan berasak2 n tak ada orang saja2 kacau..

So far to be goin home late night is still safe
but whatever it is tetap kena berhati hati..
berjalan sorang diri sangat tak digalakkan..


lihat ke langit snow halus seperti hujan renyai2
macam semut dalam tepung menunggu tepung yg ditapis halus..
ok apa aku mengarut nihh??
teringat lagu mistletoe..mcam tu laa..

Okeh la..Asyik di sini jerrrr..
ill leaving now..
xsolat isyak gi..
kalo ada time i update lagi ok..
take care..

p/s : sorry penggunaan bahasa mungkin cm hampeh!!
       need 2 improve dat..
       Sorry for now im not having my own camera..So i took all of the picture 4m my peers..




HAPPY NEW YEAR 2012!!

Saturday, December 3, 2011

Looking for friendship..

As usual every weekend i will comfort myself in the bed n spending the fool time read others blog..
I know this one fella his an indian..i love the way he smile n he quite friendly but quiet..
So he did follow me in twitter n i straight away bumped to his profile..
I found his blog n well i read obviously.."xkan buka sja2"
I genuinely can say that he is someone who really concern about friendship n all..

Itu yang saya terlintas nak ckap pasal diri n frenz sayoo...

#1 - I call her bubblykid.

She is childish,happy -go-lucky type , friendly , pretty n alll...triple flat laa..

I know her when we were standard 6..But at that time we seem not really close..
N we were destined to b in the same school n we used to go to school wif the same bus..
So that s how i started to b her close friend..
We really have that different character..

She is happy go lucky - im really serious girl
She is funny                - im damn suck in telling joke n seldom laugh
She is tough                - im pretty easily to cry
She is friendly              - im not that much like to make friend

-ve suma ada kat aku!!
Im sure that time im not mature enough to make friend..
n im proud of her , the way she handle me..
We used to FIGHT every single day..
n the next day we r fine then we fight back..
that the most important thing i will never ever forget..
We both always together not like a sibling but like a twin.
Love her so much..
n i just wanna say sorry for everything i have ever done to u..
Long time d i wanna tell u this but dunno what hardly prevent me..

As it went more into 2008
i decided to further studies to  MRSM..
Thats the time since we went apart..
After 3days there,i cried undying cs i really miss her!!
We grew differently..

n We went into awkward moment after long time never see each other..
Sometime i sit silently have no idea what goin on n all..
For instance when raya time i meet her friends..
Im not the type who easily b friendly with new people..
But i always try my best to response everytime they talk to me..
It just i need them to start 1st..

Life changed me alot..
n Im so sorry for not being as much as u hope!!
But u still my twin n i love u..
positive thinking never let us far apart..
always n forever
MY Bestest friend..
love u...

n still vividly in my mind..
where we played in surau kacau people through the window..
Strolling around the neighborhood house together n playin in the playground..
Naek basikal "cabok" ke tuisyen..
waiting for u like waiting for laundry to b done..
i get myself comfortable wif dat every week..
b4 i went to maktab,,
i kept wondering how it would be for me when u weren't around..
n i seriously thought that when we were far away we will get closer..
I realize it didn't work out the way it suppose to be..

I tend to b awkward..
I horribly blur when u telling joke.'
It's not only happen to u..
my other acquaintance also I seem to act like im in desert..


but my life without our friendship is like life with one side of a coin..
u need another side to get it back at the 1st place..

But one thing i do believe difference make us be who we should be..
n learn to understand each other profoundly..

n now I just wanna tell u ..
im happy being your friend..
Contemplate the memories n the days we have going through born a smile in my heart..
:)
















walaupon muka akutah ap2..xpa la!!






form2 memory..amek gamba dari frame..
hodoh la cket mutu gamba dya..





LAST 27TH NOVEMBER IS HER BIRTHDAY,,..
HAPPY BIRTHDAY...
SHE GREW..
Miss Adorable!!



That 's all for for now..love yea!!
i got lot bestfriend t i update gi..
c u then..
salam..
daaaaaaaaaa..................
Really hope she read this..